Alles over Foamclay, informatie én inspiratieinspiratie - foam clay - uitleg - wat is foam clay - hoe werk foam clay - hoe gebruik je foam clay -

Informatie:

Wat is foam clay?

Foam Clay is klei met kleine balletjes die gebruikt wordt om verschillende ondergronden te bekleden. Het droogt op bij kamertemperatuur met een enigszins ruw oppervlak. De droogtijd varieert van 1 tot 3 dagen, afhankelijk van het model en de dikte.

Verschillende kwaliteiten?

Wij horen natuurlijk ook dat klanten andere merken foam (bal) clay hebben geprobeerd, omdat deze niet deden wat ze beloofden is het vertrouwen in dit product verloren gegaan. Als wij ze laten testen met onze Foam Clay begrijpen ze dat ze eerder te maken hebben gehad met een slechte replica.

Wij verkopen alleen topkwaliteit Foam Clay van Creotime. Deze Foam Clay plakt niet aan je handen, laat geen vlekken achter op kleding of meubilair, is kleurecht, bevat geen schadelijke stoffen en is glutenvrij. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar (met hulp van een ouder).

Let op! De Foam Clay Metallic laat wel soms een metallic gloed op je handen achter. Deze vlekt echter niet op kleding!

Creotime heeft dit product al ruim 10 jaar in zijn assortiment en is daardoor door en door getest en in de loop van de jaren steeds verbeterd, tot het geweldige product dat ze nu hebben!

Wij gebruiken dit product ook dagelijks in onze winkel, om voorbeelden te maken maar ook bij workshops en kinderfeestjes. Daarom kunnen wij ook met 100% zekerheid zeggen dat dit product echt geweldig is.

Wat kun je doen met foam clay?

Foam Clay wordt gebruikt voor het versieren van alle poreuze ondergronden als Hout, Papier Maché, canvas, onbehandeld aardewerk en styropor/piepschuim. Door op de linken te klikken kom je op de productgroepen terecht. Craftgarden heeft een grote collectie materialen welke je kunt gebruiken in combinatie met de foam clay.

Naast dat je het op diverse zuigende ondergronden kunt gebruiken, kun je er natuurlijk ook mee boetseren en grappige poppetjes mee maken, of sleutelhangers of andere mooie figuren.

Mijn potje heeft niet goed dicht gezeten en nu is het een beetje droog, hoe krijg ik de foamclay weer goed?

Foam Clay wordt geleverd in luchtdicht afsluitbare bakjes. Heb je nog een klein beetje klei over doe dit dan ter extra bescherming in huishoudfolie. Is de klei toch een beetje uitgedroogd? Spuit er met een planten spuit een klein beetje water op en kneed dit er door heen. Je Foam Clay plakt hierna weer super goed.

Foamclay kan ook niet goed tegen kou, daar wordt het stug van. kneed het in je handen warm en zo wordt het weer soepel!

Hoe gebruik ik foam clay?

  • Pluk een klein stukje foamclay uit het potje, ga hier niet te lang mee kneden, maar druk het vast op de ondergrond. (Te lang kneden zorgt dat de kleefkracht afneemt, gebeurd dit toch, doe er dan een kleine druppel water bij)
  • Je kunt de foamclay ook plat rollen met een deegroller (kunststof) of met een andere ronde voorwerp als een glas of fles. Nu kun je de foamclay knippen in een gewenste form en op de ondergrond plakken. Je kunt het ook laten drogen en als het droog is, kun je de foam clay ponsen met een pons.
  • Je kunt ook andere materialen samen met foam clay gebruiken om je kunstwerk helemaal af te maken. Denk bijvoorbeeld aan strass stenen.
  • Foam clay is het broertje van Silk clay, deze kun je ook samen gebruiken.

Belangrijk

Het is belangrijk dat je geniet van het werken met foam clay, laat je eigen fantasie het werk doen. Er zijn geen echte regels van wat wel of niet mooi is, ga gewoon aan de slag en ontdek alle mogelijkheden.

Inspiratie

Om je toch even op weg te helpen hebben we nog wat inspiratie voor je!
Klik op onderstaande foto's voor meer uitleg!

Inspiratie - foam clay - masker - hoe werkt foam clay - voorbeeld - uitleg - craftgarden Inspiratie - foam clay - spaarpot - hoe werkt foam clay - voorbeeld - uitleg - craftgarden Inspiratie - foam clay - spiegel  - hoe werkt foam clay - voorbeeld - uitleg - craftgarden Inspiratie - foam clay - windgong - hoe werkt foam clay - voorbeeld - uitleg - craftgarden

© 2010 - 2021 Craftgarden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel